Επικοινωνια

Ξενίας 18, 11528 - Αθήνα (πλατεία Μαβίλη)

"Η τροφή σου είναι το φάρμακό σου" -Ιπποκράτης

Map Icon

  • Φυσική Ιατρική
  • matinachr@gmail.com

Βιοσυντονισμός: μια νέα θεραπεία

3 Δεκεμβρίου, 2010

Μια νέα εναλλακτική θεραπεία εφαρμόζεται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Ονομάζεται βιοσυντονισμός και όπως μαρτυρά το όνομά της βασίζεται στην αρχή του συντονισμού.

Της Νίκης Ψάλτη

Με τη συνεργασία της Φυσικοπαθητικού Ματίνας Χρονοπούλου και του Γιάννη Λιάπη, Νευρολόγου – Ψυχίατρου  

Ένα παράδειγμα συντονισμού είναι αυτό όπου όταν ένας τραγουδιστής πετυχαίνει μια νότα στην ίδια συχνότητα με αυτή που δονείται ένα ποτήρι κρασιού, προκαλεί το ράγισμα του γυαλιού. Το γυαλί και οι φωνητικές χορδές του τραγουδιστή δεν είναι τα μόνα πράγματα που δονούνται στο σύμπαν. Τα πάντα δονούνται, στη δική τους ιδιαίτερη συχνότητα, από τα άστρα (αστρικός παλμός) έως τα κύτταρα του σώματός μας! Ο καθένας μας έχει το δικό του προσωπικό φάσμα συχνοτήτων, το οποίο μάλιστα διαφέρει όταν είμαστε υγιείς, απ’ ότι όταν είμαστε άρρωστοι. Σ’ αυτές τις δονήσεις στοχεύει ο βιοσυντονισμός. Διαβάστε λοιπόν τα μυστικά της μεθόδου και τις παθήσεις που μπορείτε να αντιμετωπίσετε με τη βοήθειά της.

Τα μυστικά του βιοσυντονισμού

Ο βιοσυντονισμός βασίζεται σε επιστημονικές αποδείξεις ότι τα κύτταρα του σώματός μας εκπέμπουν και λαμβάνουν ηλεκτρομαγνητικά σήματα. Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία είναι ένας διαφορετικός, μη υλικός, τρόπος εκδήλωσης της ενέργειας, χάρη στον οποίο, μεταξύ άλλων, «πιάνουμε» έναν σταθμό στο ραδιόφωνο ή μιλάμε στο τηλέφωνο. Με παρόμοιο τρόπο τα κύτταρά μας «μιλούν στο τηλέφωνο» – δηλαδή εκπέμπουν και λαμβάνουν, ταχύτατα, ηλεκτρομαγνητικά σήματα για να «συνεννοηθούν». Ωστόσο αυτή η επικοινωνία μπορεί να διαταραχθεί, προκαλώντας παράσιτα – δηλαδή ασθένειες – όπως ακριβώς η τηλεόρασή μας έχει «χιόνι», όταν χάνει το σήμα της. Το «χιόνι» στον οργανισμό προκαλείται όταν η συχνότητα στην οποία εκπέμπουν ορισμένες ουσίες (π.χ., οι ιοί, τα τρόφιμα, τα μέταλλα, η γύρη, τα φυτοφάρμακα, ακόμη και το αμάλγαμα των σφραγισμάτων) συντονιστεί με την συχνότητα των κυττάρων, «μπερδεύοντας» τα. Ο βιοσυντονισμός λοιπόν είναι μια μέθοδος που προσπαθεί να «καθαρίσει» το ατομικό δονητικό σήμα κάθε ανθρώπου από τις παθολογικές «παρεμβολές» διαφόρων ουσιών.

Η βιοσυντονιστική συσκευή

Σε μια θεραπεία βιοσυντονισμού χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή που λαμβάνει το ηλεκτρομαγνητικό σήμα του σώματος και το φιλτράρει. Διαχωρίζει δηλαδή τις επιβαρυντικές ταλαντώσεις των ξένων ουσιών από το φυσιολογικό φάσμα συχνοτήτων του οργανισμού. Εν συνεχεία επεξεργάζεται τις δονήσεις, ενισχύοντας ή μειώνοντας την έντασή τους ή ακόμη και αντιστρέφοντας τα κύματα των επιβαρυντικών δονήσεων με σκοπό την εκμηδένισή τους. Κατόπιν στέλνει πίσω στο σώμα τις τροποποιημένες δονήσεις. Αυτή η αλλαγή του μοτίβου των συχνοτήτων θεωρείται θεραπευτική. Εάν χρειαστεί χρησιμοποιούνται και οι τροποποιημένες δονήσεις ορισμένων ουσιών π.χ., ενός τροφίμου, ενός φυτού, τα οποία τοποθετούνται σε ένα δοχείο πάνω στη βιοσυντονιστική συσκευή.

Η βιοσυντονιστική συσκευή καθοδηγείται από τον ειδικά εκπαιδευμένο γιατρό ή θεραπευτή που προσπαθεί να διαμορφώσει το ατομικό πρόγραμμα θεραπείας κάθε ασθενούς. Κατά μία έννοια ο ειδικός προσπαθεί να «πιάσει» τους σταθμούς στο σώμα, που έχουν παράσιτα και να τους ρυθμίσει ξανά, με τη βοήθεια της συσκευής. «Είναι μια μορφή ρυθμιστικής ιατρικής» εξηγεί η φυσικοπαθητικός (naturopath) κ. Ματίνα Χρονοπούλου, που εφαρμόζει τη μέθοδο, και «μπορεί να συνδυαστεί τόσο με την κλασική ιατρική όσο και με άλλες εναλλακτικές μεθόδους». Φυσικά η μέθοδος δεν είναι πανάκεια. Άλλοτε δρα υποβοηθητικά, άλλοτε επιφέρει την ίαση, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχει επιτυχία. Ωστόσο, οι θεραπευτές που εφαρμόζουν τη μέθοδο, μιλούν για ποσοστά επιτυχίας που ξεπερνούν το 80%.

Ποια προβλήματα υγείας αντιμετωπίζονται με τη νέα μέθοδο

ΟΙ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ «Μπορούμε να κάνουμε διάγνωση των ουσιών στις οποίες υπάρχει αλλεργία καθώς και θεραπεία απευαισθητοποίησης. Για τα γαλακτοκομικά και τα δημητριακά συνήθως χρειάζονται τρεις επαναλήψεις μέχρι το άτομο να τα καταναλώσει ξανά, χωρίς παρενέργειες. Για τις άλλες τροφές καθώς και για τη γύρη, τα ακάρεα, τα μέταλλα και το δηλητήριο της σφήκας, αρκούν 1-2 θεραπείες» εξηγεί η παθολόγος κ. Κασσάνδρα Μουγιάκου. Η ίδια γοητεύτηκε από τη μέθοδο και την έφερε στην Ελλάδα, όταν είδε ότι χάρη σ’ αυτή, η κόρη της ξεπέρασε τις τροφικές αλλεργίες της και σήμερα είναι σε θέση να καταναλώνει άφοβα όλα τα τρόφιμα στα οποία είχε διαγνωσμένη ευαισθησία.

ΟΙ ΠΟΝΟΙ κάθε μορφής π.χ. της μέσης, του αυχένα, της εμμήνου ρύσεως, των αρθριτικών ή των καταγμάτων μπορούν να υποχωρήσουν με τις θεραπείες του βιοσυντονισμού.

ΟΙ ΙΩΣΕΙΣ και οι φλεγμονές επίσης, μπορούν να καταπολεμηθούν με αυτή τη θεραπεία.

Ο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΝΙΚΟΤΙΝΗ, αλλά και στο αλκοόλ μπορεί να ξεπεραστεί με το βιοσυντονισμό!Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς που εφαρμόζουν την μέθοδο, για τη διακοπή του καπνίσματος αρκούν τρεις επισκέψεις.

ΟΙ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ «Ο βιοσυντονισμός μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο να απαλλαγεί από τις φοβίες του, να μειώσει το άγχος του, ακόμη και να καταπολεμήσει τη μελαγχολία του» επισημαίνει ο νευρολόγος ψυχίατρος κ. Γιάννης Λιάπης που εφαρμόζει τη μέθοδο στη Θεσσαλονίκη και συμπληρώνει ότι «ο βιοσυντονισμός μπορεί να προσφέρει ανακούφιση ακόμη και σε ασθενείς με σοβαρά νευρολογικά προβλήματα όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.»

Μια θεραπεία 30 χρόνων

Αν και στην Ελλάδα ο βιοσυντονισμός είναι σχετικά νέα μέθοδος, παγκοσμίως μετράει ήδη 30 χρόνια ζωής. Ο «πατέρας» του βιοσυντονισμού είναι ο Γερμανός γιατρός Franz Morrel. Το 1977, έχοντας μακρόχρονη πείρα με τον ηλεκτροβελονισμό (μορφή βελονισμού όπου χρησιμοποιούνται χοντρές «βελόνες», που δεν τρυπούν το δέρμα και τροφοδοτούνται με ηλεκτρισμό) σκέφτηκε ότι οι θεραπείες του θα ήταν πιο ακριβείς, αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις του ίδιου του ασθενούς, αντί για τις δονήσεις του μηχανήματος του ηλεκτροβελονισμού. Με αυτό τον τρόπο θα εξατομίκευε τη θεραπεία για τον κάθε ασθενή του. Έτσι κατασκευάστηκε η πρώτη βιοσυντονιστική συσκευή που μπορούσε να λάβει και να επιστρέψει στο σώμα τις ηλεκτρομαγνητικές του συχνότητες με τη βοήθεια ηλεκτροδίων (μαγνητών).

Ας δοκιμάσω κι εγώ…

Αποφάσισα να κάνω βιοσυντονισμό για τη μέση μου – η οσφυαλγία μου παρουσιάστηκε κατά την πρώτη μου εγκυμοσύνη και έκτοτε με πιάνουν συχνά κρίσεις πόνου.  Με την εγγύηση ότι η θεραπεία δεν έχει παρενέργειες – γι’ αυτό και γίνεται ανεπιφύλακτα ακόμη και σε μωρά – κάθισα αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα και η φυσικοπαθητικός κ. Ματίνα Χρονοπούλου πήρε το ιστορικό μου: με ρώτησε αν έχω πεπτικά προβλήματα, αν κοιμάμαι καλά, τι άλλα προβλήματα υγείας έχω…

Μετά μου ζήτησε να κρατήσω δυο μεταλλικές αντιστάσεις συνδεδεμένες με μια συσκευή – τη βιοσυντονιστική συσκευή BICOM. «Τώρα μετράμε την ενέργειά σου» με πληροφόρησε. Στη συνέχεια τοποθέτησε ένα μαγνητικό μαξιλαράκι κάτω από το δεξί μου χέρι και ένα στην πλάτη μου. «Ο μαγνήτης στο χέρι σου λαμβάνει πληροφορίες, ενώ αυτός στην πλάτη σου λαμβάνει και αποστέλλει πληροφορίες» μου είπε. Βρισκόμουν δηλαδή σε «ηλεκτρομαγνητική επικοινωνία» με τη βιοσυντονιστική συσκευή.

Για τις επόμενες δύο ώρες η φυσικοπαθητικός παρατηρούσε τις ενδείξεις της βιοσυντονιστικής συσκευής, με ρωτούσε συμπληρωματικές πληροφορίες, άλλαζε θέση στα μαγνητικά μαξιλαράκια ή προσέθετε νέα π.χ., στο κεφάλι, την πατούσα, την καισαρική τομή μου, ρυθμίζοντας παράλληλα τη συσκευή ώστε να «τρέξει» τα κατάλληλα προγράμματα για την περίπτωσή μου. Κάποια στιγμή η κ. Χρονοπούλου μου ζήτησε να βάλω λίγο σάλιο σε ένα μπαμπάκι το οποίο τοποθέτησε σε ένα δοχείο πάνω στη βιοσυντονιστική συσκευή. Με πληροφόρησε ότι αν έκανα θεραπεία διακοπής του καπνίσματος στο δοχείο θα έβαζα το τελευταίο μου αποτσίγαρο!

Σιγά σιγά ένιωθα να χαλαρώνω. Νύσταξα. Δύσκολα κρατούσα σημειώσεις. Τα χέρια μου ήταν βαριά. Μετά από δύο ώρες η κ. Χρονοπούλου με ξεπροβόδισε λέγοντάς μου να πίνω άφθονο νερό και να επιστρέψω σε οχτώ μέρες. Ήμουνα πιστή στο ραντεβού. Έκανα συνολικά τέσσερις θεραπείες και ομολογώ ότι πράγματι παρατήρησα μια βελτίωση στη μέση μου, λίγες μέρες μετά την πρώτη κιόλας θεραπεία.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό VITA το 2007

Share this:

  • Facebook
  • Twitter
error: Content is protected !!